Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 60 g Puderzucker
- 1 Prise Salz
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Kl. M)
Füllung
- 6 Orangen, Bio, filetiert, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält
- 100 g Marzipanrohmasse
- 2 Eiweiß (Kl. M)
-
40
g Pinienkerne
of 40 g Mandelstifte - 100 g Orangenmarmelade oder Orangengelee
-
2
EL Orangenlikör
of 2 EL Orangensaft
Weinschaumsauce
- 1 Ei (Kl. M)
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 2 EL Zucker
- 40 g Orangensaft
- 70 g Weißwein
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1347 kJ / 321 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 15 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sherry-Zimt-Pflaumen
1h 20min
Mürbeteig
5 min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 Std.
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 Std. 30 Min
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Würzige Kürbissuppe
1 Std.
Birnen im Weißweinsud
35 min
Weinschaumsauce
30min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1h 15 min
Weincreme
5h 40min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Bayerische Creme
8 Std.