Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al pistacchio
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 3 cucchiai di pasta di pistacchio
Copertura al pistacchio
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 1 cucchiaino di pasta di pistacchio
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 866.8 kJ / 208.1 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 12.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta choux
2 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Piccoli bignè con crema alle nocciole
2h 30min
Glassa al cioccolato
20 Min
Profiterole bianco
3 Std. 15 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cioccolato temperato
15 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min