Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 60 g Wasser, kalt
- ¼ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 600 g Äpfel, in Spalten (1 cm), z.B. Cox Orange oder Braeburn
- 2 Zitronen, unbehandelt, ½ TL fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 250 g Joghurt, 1,5% Fett
- 250 g Quark, 20% Fett
- 50 g Apfeldicksaft
- 40 g Haferflocken, zart
- 25 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 995 kJ / 238 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Marokkanischer Gugelhupf
1 Std. 35 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 Std. 10 Min
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Zwetschgendatschi
1 Std. 20 Min
Spargel-Möhren-Quiche
1 Std. 10 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 Std. 10 Min