Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gewürzpudding
- 3 Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
- 10 Pimentkörner
- 100 g brauner Zucker
- 80 g Cranberrys, getrocknet
- 100 g Sauerkirschen, getrocknet
- 2 TL Zimt
- 100 g Mehl
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Paniermehl
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Milch
- 1 Ei (Kl. M)
- Butter zum Einfetten
- 600 g Wasser
Butterscotchsauce und Fertigstellung
- ½ Vanilleschote, in Stücken
- 75 g brauner Zucker
- 50 g Butter
- 10 g Zuckerrübensirup, dunkel (1 EL)
- 175 g Sahne
- 1 Prise Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 4000 kJ / 955 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 113 g
- Vetten
- 49 g
Alternatieve recepten
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20 min
Apfel-Rosmarin-Crumble mit Zimt-Zabaglione
45 min
Apfeltarte (upside down)
1 Std. 10 Min
Zitronentarte
4 Std.
Kirsch-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2h 10min
Ingwer-Honig-Küchlein mit Mandarinen
1 Std.
Cheesecake mit Safranbirnen
4h 30 min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 Min
Halva-Rollen mit Kaffee-Gewürz-Sabayon
35 Min
Kirsch-Clafoutis
30 Min
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3 Std. 35 Min