Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina
- 520 g de agua, tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla, en trozos
- 60 g de chile ancho, sin tallo ni semillas
- 200 g de jitomate saladet, en cuartos
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 370 g de agua
- 600 g de pernil de cerdo, en trozos de 5 cm
Tamales
- 16 hojas de maíz para tamal grandes, remohadas, lavadas y escurridas
- 1500 g de agua
- Voeding
- per 16 porciones
- Calorieën
- 19616 kJ / 4672 kcal
- Eiwitten
- 160 g
- Koolhydraten
- 400 g
- Vetten
- 272 g
- Vezels
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pozole Rojo
1ωρ. 30 λεπτ.
Masa básica para tamales
1ωρ. 30 λεπτ.
Enchiladas de mole rojo
1ωρ.
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Tamales norteños
2 Std.
Tamales rancheros
2 Std.
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Gorditas de chicharrón
2 Std.
Tamales Oaxaqueños
2 godz. 30 min
Tamales sonorenses
2 Std.
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.