Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
-
20
g Schmalz
of 20 g Öl - 20 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 1 ½ EL Paprikapulver, edelsüß
- ½ - 1 TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 600 g Schweinefleisch, sehnenfrei (von der Schulter)
- 500 g Sauerkraut
- 80 g Weißwein, trocken
- 370 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 500 g Erdäpfel, festkochend
- Sauerrahm zum Servieren
- ½ EL Maisstärke
- 1 EL frische Petersilie, Blättchen gehackt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2871 kJ / 686 kcal
- Eiwitten
- 31 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 42 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Vezels
- 9 g
- Natrium
- 1676 mg
Alternatieve recepten
Tafelspitz mit Semmelkren
1hod. 20min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Boef Stroganoff
50 min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1hod.
Fiakergulasch
2ωρ. 15 λεπτ.
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55min
Coq au vin
3h
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1hod.
Reisfleisch
2h 20min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min