Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Wasser
- 300 - 400 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 90 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
¼
TL Macis
of 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen - 2 TL Majoran, getrocknet
- 500 g Blutwurst, ohne Haut, in Stücken (4 cm)
- 1 Ei, verquirlt
- 1 Packung gezogener Strudelteig (2 x 2 Blätter)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1331 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 473 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tafelspitz mit Semmelkren
1u. 20min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Wurstknödel
1u. 20min
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1h 50min
Salzburger Nockerl
30min
Semmelfülle
1 Std. 10 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1h 45min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min