Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 360 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Nussfüllung und Fertigstellung
- 400 g Nusskern-Mischung, ganz
- 340 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zucker
- 100 g Sahne
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g dunkle Schokoladenglasur, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1100 kJ / 263 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 17 g
Alternatieve recepten
Mandel-Spritzgebäck
1 godz.
Nussecken
1 Std. 30 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Nussecken
1h 10min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Russische Nussecken
3h
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 godz. 20 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Eierlikör-Mandel-Torte
4 Std.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h