Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 70 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben und Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 2 Eier (Kl. M)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 50 g Honig, flüssig
- 75 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Mandeln, gehobelt
Füllung und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 75 g Vanillepuddingpulver
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 225 g Zucker
- 750 g Aprikosen
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 3 EL Zitronensaft
- 100 g Wasser
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 750 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2352 kJ / 561 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 31 g
Alternatieve recepten
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Weihnachtliche Opernschnitte
1 Std. 50 Min
Erdbeertorte
4 Std.
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 Std. 30 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.