Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 250 g selera naciowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 15 - 20 g octu jabłkowego
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 - 15 g miodu
- 2 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- żurawina, suszona, do dekoracji
- Voeding
- per 6 porcji
- Calorieën
- 3776.7 kJ / 902.1 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 67.7 g
- Vetten
- 71.4 g
- Vezels
- 12.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z kapusty pekińskiej
5min
Surówka z kalarepy (TM5)
15min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25min
Surówka z selera na słodko
15min
Sałatka Waldorf
15min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10min