Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Kichererbsen, getrocknet
- Wasser, zum Einweichen
Tahin-Sauce
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 150 g Tahin
- 130 g Wasser,
- 1 EL Zitronensaft,
- ¾ - 1 TL Salz nach Geschmack
- ½ - ¾ TL Kreuzkümmel, gemahlen, nach Geschmack
Fladenbrot
- 180 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 260 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- ½ TL Salz,
- Öl zum Einfetten
Falafel
- 4 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 4 Knoblauchzehen,
- 5 g Petersilie, abgezupft
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- ½ rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 1 TL Backpulver
- 30 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
Fertigstellung
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- Öl zum Braten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3711 kJ / 886 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 120 g
- Vetten
- 26 g
- Vezels
- 18.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40 Min
Hummus
20min
Hummus
10 Min
Libanesisches Fladenbrot
3h 20min
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
1 Std. 5 Min
Koriander-Falafeln
40 Min
Falafel mit Tomatenrelish
9 Std.
Bohnen-Feta-Burger
1h 40 min
Chapati
1 Std. 10 Min
Falafel mit Gurkendip
9 Std. 40 Min
Mais Falafel
40 Min
Black Bean Pattie
30min