Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 50 g water
- 170 g butter, cut into pieces , plus extra for greasing
- 180 g milk
- 2 tsp sugar
- 3 level tsp dried yeast
- 2 eggs
- 650 g flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Cheese filling
- 150 g feta cheese, cut into cubes (1 cm)
- 220 g Halloumi cheese, cut into cubes (1 cm)
- 180 g mozzarella, cut into cubes (1 cm)
Assembly
- 1 egg
- 1 tbsp water
- 40 - 50 g sesame seeds
- fresh mint leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 2050 kJ / 490 kcal
- Eiwitten
- 18.3 g
- Koolhydraten
- 44.7 g
- Vetten
- 26.5 g
Alternatieve recepten
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Kashta cream
10min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Cheese pies
1 godz. 25 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Green beans with tomato and parsley
55 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25 min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Turkish Flatbreads
2h 10 min