Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Het deeg
- 70 g ongezouten boter, in stukken
- 40 g suiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
Vulling
- 250 g suiker
- 1 citroen, enkel de gele zeste
- 100 g ongezouten boter, zachte boter
- 250 g roomkaas, in stukken
- 7 eieren, gescheiden
- 40 g citroensap
- 1 tl citroen aroma
- 1 tl natuurlijke amandel extract
- ¼ tl fijn zout
- 1000 g ricotta
- 70 g maïzena (zetmeel)
Citroenglazuur
- 100 g bloemsuiker
- 30 g citroensap
- verse blauwe bessen, om te garneren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1683 kJ / 400 kcal
- Eiwitten
- 12.4 g
- Koolhydraten
- 37.8 g
- Vetten
- 23.1 g
- Vezels
- 0.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Koekjes met chocoladechips
50 Min
Appel en citroen krans
50 Min
Quiche met kip en peer
2u. 40min
Lactosevrije luikse wafels
1 Std. 30 Min
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
14h 15min
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Zalmburgers
25min
Glutenvrije peperkoekkoekjes
2 Std. 35 Min
Gezouten karameltaart
2u. 40min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30 Min
Frangipanetaart
1 Std. 25 Min
Cheesecake (gebakken)
7h 20min