Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Mandeln
- 200 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier, Zimmertemperatur
- 400 g Mehl
- 15 g Weinstein-Backpulver
- 250 g Quark, 20% Fett
- 40 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- 900 g Aprikosen, halbiert, entsteint
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1129 kJ / 269 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 11 g
Alternatieve recepten
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2h
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Beeren-Blechkuchen
1h 30 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30 min