Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 180 g di burro congelato, a pezzi
- 100 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Crema di ricotta
- 100 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 250 g di mascarpone
- 100 g di gocce di cioccolato fondente (vedere varianti)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1502 kJ / 359 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 26.3 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Crema al limone
10h 20min
Crostatine al melograno
50min
Cannoli alla crema Chantilly
1 Std. 5 Min
Torta ricotta e pistacchio
8h
Cannolo scomposto
3 Std.
Cannolo siciliano scomposto
30min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min
Iris siciliani
4u. 10min
Ravioli di ricotta
1h 35 min
Crema chantilly
35min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min