Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
-
20
g de galanga
of 20 g de gingembre frais - 1 piment œil d'oiseau, frais, épépiné
- 5 feuilles de kaffir frais
- 30 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 tiges de citronnelle fraîche, coupées en tronçons
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 10 g de jus de citron vert
- ½ c. à café de sel
- 1300 g d'eau
- 600 g de crevettes cuites, décortiquées (réserver les carapaces et les têtes)
- 1 bouquet de coriandre fraîche, ciselé
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 782 kJ / 184 kcal
- Eiwitten
- 34.3 g
- Koolhydraten
- 8.8 g
- Vetten
- 1.3 g
- Vezels
- 1.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Soupe de poulet à la citronnelle
35 dk
Soupe thaïe aux crevettes
30 dk
Soupe asiatique au bœuf
35 dk
Curry rouge thaï
1sa
Soupe Pho
40 dk
Soupe Tom Kha Kai au poulet
40 dk
Bœuf teriyaki et riz
1 godz. 45 min
Bouillon de crevettes façon thaïe, pommes vapeur aux épices
1sa 20 dk
Curry vert de cabillaud
50min
Salade de bœuf thaïe
30 dk
Soupe de poulet thaïe
50min
Nasi goreng aux crevettes
50min