Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorbereitung
- 450 g Zucker
- 350 g Walnüsse, halbiert
Kuchenboden
- 5 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Vanillezucker
- 1 EL Kakaopulver, ungesüßt
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
Rum-Nuss-Füllung
- 150 g Rum
Schokocreme-Füllung
- 4 Eier
- 4 EL Kakaopulver, ungesüßt
Glasur und Fertigstellung
- 2 EL Ribiselmarmelade, glatt gerührt
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g dunkle Kuvertüre, in Stücken
- 180 g Schlagobers
- 100 g weiße Kuvertüre, zur Dekoration (optioneel)
- 2 EL Wasser, heiß
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2344 kJ / 560 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 41 g
- Vezels
- 3.2 g
Alternatieve recepten
Nussstrudel
2sa 30 dk
Bananenschnitten
3 Std.
Cremeschnitten
4 godz.
Rumtorte
4 godz.
Kleine Charlotte
4 godz. 50 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4sa 30 dk
Kloster-Cremetorte
12u.
Topfenmäuse
1sa
Nusskipferl
2 godz.
Kokoskuppeln
2 godz. 50 min