Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g wody
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 10-15 g)
- 550 - 600 g cielęciny, gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1068 kJ / 255 kcal
- Eiwitten
- 34.3 g
- Koolhydraten
- 14.5 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 5.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ragout z jagnięciny
1h 10 min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Pilaw cielęcy
1h 45min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9h 30 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 Std. 15 Min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min