Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 ¼ łyżeczki cząbru, suszonego
- 450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej w 3 cm kawałki
- 250 g włoszczyzny (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 240 g białej fasoli, z puszki, wypłukanej i odsączonej z zalewy
- 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekanej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1690 kJ / 403 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 20 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Krupnik
40min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Krupnik z grzybami
45min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa caldo verde
45min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Minestrone z kurczakiem
50min