Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 460 g mąki krupczatki
- 140 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 230 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2000 - 2100 g jabłek, np. Szarej lub Złotej Renety, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1109.7 kJ / 265.2 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 39.4 g
- Vetten
- 11.5 g
- Verzadigd vet
- 6.9 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 22.8 mg
Alternatieve recepten
Warkocz makowy
2 Std. 45 Min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1h 50 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20 min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1h 45min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min
Szarlotka tradycyjna
2 Std. 20 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2h
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min