Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 600 g mleka
- skórka otarta z 1 pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 - 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g miodu, płynnego, np. akacjowego lub z kwiatu pomarańczy
- 2 gwiazdki anyżu
- 70 g likieru migdałowego, np. amaretto
- 45 g likieru pomarańczowego
- Voeding
- per 1 filiżankę
- Calorieën
- 611.7 kJ / 146 kcal
- Eiwitten
- 3.3 g
- Koolhydraten
- 13.5 g
- Vetten
- 6.8 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 35.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 Min
Gorąca czekolada z wanilią
15 Min
Gorąca czekolada chai
25 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Gorąca czekolada z brandy
15 Min
Czekoladowe affogato
10 Min
Gorąca czekolada z kardamonem
15 Min
Gorąca czekolada z imbirem
30 min
Frappuccino z czekoladowym likierem
15 Min
Gorąca czekolada z kawą
15 Min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 Min