Versions compatibles
Root vegetables with hazelnut pangrattato
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lemon and hazelnut pangrattato
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 200 g sourdough bread (day old), torn into pieces (3-4 cm)
- 50 g toasted hazelnuts, skins removed
- 25 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Root vegetables
- 700 g water
- 300 g raw beetroot (approx. 3), scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 400 g Dutch carrots, scrubbed clean and cut into halves lengthways
- 250 g purple carrots, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g parsnips, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g turnip, or swede, scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 40 g avocado oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1015 kJ / 242 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 24 g
- Lipides
- 12.5 g
- Graisses saturées
- 1.5 g
- Fibre
- 7.5 g
- Sodium
- 256.6 mg
Recettes alternatives
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2h 30min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Carrot, feta and mint salad
40 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 Std.
Beetroot salad with raita dressing
35 min
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1u. 15min
Pasta alla puttanesca
35 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min