Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Protides
- 2.6 g
- Glucides
- 21.6 g
- Lipides
- 10.2 g
- Graisses saturées
- 6.4 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 303.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 Std.
Zupa krem z groszku
40 Min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 Std. 25 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 Min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min