Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 70 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 80 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 130 g różyczek kalafiora
- 120 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 250 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1654 kJ / 395 kcal
- Protides
- 11 g
- Glucides
- 37 g
- Lipides
- 25 g
- Graisses saturées
- 16 g
- Fibre
- 10.3 g
- Sodium
- 1117 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa krem z zielonych szparagów
30 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min