Versions compatibles
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 6 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 star anise
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp mixed peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 450 g beef bones, cut into pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 80 g fish sauce
- 1 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
- 300 - 350 g flat rice stick noodles (approx. 6 mm wide)
- boiling water, for soaking
- 300 - 350 g beef fillet steaks, partially frozen, cut into thin slices (approx. 3 mm thickness)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- 30 - 50 g soy sauce, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 745.4 kJ / 177.5 kcal
- Protides
- 16.7 g
- Glucides
- 15.1 g
- Lipides
- 4.4 g
- Graisses saturées
- 1.5 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1756.8 mg
Recettes alternatives
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Sambal chilli
35min
Curry laksa
45min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min