Versions compatibles
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 350 g basmati rice (cooking time 12-16 min)
- 180 g peanuts, roasted, salted
- 120 g onions, quartered
- 1 fresh chilli, cut in pieces
-
2 ½
cm fresh turmeric, cut in pieces (2 cm)
ou ½ tsp ground turmeric - 2 garlic cloves
- 30 g oil
- ½ tsp ground coriander
- 400 g aubergine, cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 1450 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
ou 2 tsp vegetable stock paste - 40 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 - 3 pinches ground cloves
- 2 - 3 pinches ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- coriander leaves, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2506.2 kJ / 599 kcal
- Protides
- 14.8 g
- Glucides
- 62.3 g
- Lipides
- 34.7 g
- Graisses saturées
- 15 g
- Fibre
- 6.2 g
- Sodium
- 609.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Mushroom Stroganoff
30min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 Std.
Mushroom Risotto
30min
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1 Std.
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 godz. 35 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min