Black forest cake
TM6 TM5 TM31

Black forest cake

4.3 (10 évaluations )

Ingrédients

Filling

  • 300 g frozen pitted cherries, cut into halves
  • 80 g Kirsch (see Tips)
  • 1 tbsp white sugar
  • 50 g water
  • 1 tsp vanilla bean paste

Cake

  • butter, to grease
  • 150 g plain flour
  • 200 g caster sugar
  • 30 g cocoa powder
  • ½ tsp salt
  • 3 tsp baking powder
  • 100 g water
  • 90 g vegetable oil
  • 3 eggs, separated
  • 1 tsp vanilla bean paste

Assembly

  • 30 g dark chocolate
  • 400 g pouring (whipping) cream
  • ½ tbsp caster sugar
  • ½ tsp vanilla bean paste
  • 4 tbsp Kirsch

Infos nut.
par 1 slice
Calories
1603 kJ / 381.7 kcal
Protides
4.7 g
Glucides
34.6 g
Lipides
23.9 g
Graisses saturées
10.7 g
Fibre
1.4 g
Sodium
218.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives