Versions compatibles
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Protides
- 39.1 g
- Glucides
- 55.3 g
- Lipides
- 16.9 g
- Graisses saturées
- 2.7 g
- Fibre
- 8.5 g
- Sodium
- 2085.5 mg
Recettes alternatives
Superfood salmon salad
1h 5min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 min
Mango salmon bowl
40min
Salmon kabsa
40min
Pork and lentils with onion and radish pickle
40min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50min
Prawn saganaki with feta
35min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min