Versions compatibles
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Protides
- 39.2 g
- Glucides
- 18.2 g
- Lipides
- 108.1 g
- Graisses saturées
- 25.8 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 5239.5 mg
Recettes alternatives
Oysters Mignonette
5 Min
Caesar salad dressing
10 Min
Oysters with lime granita
5 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Cauliflower risotto with brown butter prawns
45 Min
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Beef tapenade crostini
1hod. 40min
Cauliflower mash
25min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Tuna poke bowl
1 Std.