Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 garlic clove
- 4 eschalots (approx. 70 g), cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 130 g water
- 1 tsp cornflour
- 40 g soy sauce
- 40 g brown sugar
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes, to taste
Pickled vegetables
- 400 g water
- 200 g malt vinegar
- 2 tsp salt
- 140 g carrot, cut into matchsticks
- 140 g Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into matchsticks
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp peanut oil
- 140 g red onion, cut into thin strips
- 4 sprigs fresh coriander, stalks and leaves cut into thin slices (see Tips)
- 1 tbsp black sesame seeds
Prawn balls
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 400 g prawn flesh
- 3 tbsp cornflour
- 1 egg
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- ½ tsp lime juice
- 500 g water
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 1196.5 kJ / 28.3 kcal
- Protides
- 17.5 g
- Glucides
- 15.7 g
- Lipides
- 16.6 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 1925 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Pork and prawn dumplings
55min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Prawn wontons
2h
Asian master stock
1 Std. 45 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1h 15min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h