Versions compatibles
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Protides
- 21.8 g
- Glucides
- 49.5 g
- Lipides
- 42.4 g
- Graisses saturées
- 26.8 g
- Fibre
- 17.3 g
- Sodium
- 1378.3 mg
Recettes alternatives
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25 min
Carrot and coriander soup
30min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min
Zucchini soup
25min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Broccoli soup with sage oil
30min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Celeriac and Apple Soup
55min