Versions compatibles
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 - 250 g pomidorków koktajlowych, połowa w całości, połowa przekrojona na pół
- 50 g ginu (patrz wskazówka)
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 350 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 - 3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 - 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 gałązka oregano, świeże tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji (optionnel)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ser mozzarella di Bufala, do podania (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Protides
- 1.8 g
- Glucides
- 6.9 g
- Lipides
- 7.9 g
- Graisses saturées
- 1.3 g
- Fibre
- 3.2 g
- Sodium
- 611.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym
40min
Penne all'arrabbiata
20min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40min
Makaron z serem feta i pomidorami
40min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40min
Spaghetti napoletana
40min
Spaghetti aglio e olio
35min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30min
Fettucine Alfredo
25min
Fettucine z grzybami
40min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min