Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
TM6 TM5 TM31

Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip

(Pas d’évaluation)

Ingrédients

Pikante saus

  • 2 rode paprika's, heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken
  • 1 ui, gehalveerd
  • 3 knoflookteentjes
  • 40 g olijfolie
  • 2 - 3 Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)
  • 10 g verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 1 tl currypoeder
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 40 g honing
  • 1 tl zout
  • 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 1 kip (ongeveer 1200-1500 g)

Aardappelen

  • 500 g aardappelen, klein, ongeschild, schoongemaakt
  • 10 g verse dille, grof gehakt
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken
  • 2 - 3 snuifjes zout

Korianderdip

  • 10 g verse korianderbladeren
  • 1 knoflookteentje
  • 50 g mayonaise
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 20 g vers geperst citroensap
  • 2 - 3 snuifjes zout
  • 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper

Grillen en montage

  • vers korianderblad, voor de garnering

Infos nut.
par 1 portie
Calories
3003.3 kJ / 717.8 kcal
Protides
46 g
Glucides
30.4 g
Lipides
45.4 g
Graisses saturées
13.3 g
Fibre
4.4 g
Sodium
796.8 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives