Versions compatibles
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Meatballs
- 1 zucchini, cut into pieces (3 cm)
- 4 spring onions/shallots, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 750 g chicken mince
- 1 egg
- ¼ tsp chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ¾ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Tomato and Eggplant sauce
- 40 g olive oil, plus extra to grease
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground smoked paprika
- 200 g canned diced tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 100 g dry white wine
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- 1 eggplant, diced into cubes (2 cm)
- 500 g water
Risoni
- 1 tsp white sugar
- 250 g dried risoni pasta
- 3 tsp olive oil
- 3 sprigs fresh parsley leaves
- 220 g Danish feta
- 150 g Greek yoghurt
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ ground black pepper
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2594.4 kJ / 620.1 kcal
- Protides
- 38.4 g
- Glucides
- 50.6 g
- Lipides
- 28.9 g
- Graisses saturées
- 10 g
- Fibre
- 7 g
- Sodium
- 1014.3 mg
Recettes alternatives
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 menit
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 Min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1j
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Swedish meatballs and mash
50 menit
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 Min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Lamb sausage ragu
30 min
Low waste chicken lasagne
1j 30 menit