Versions compatibles
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 70 g gele ui, in tweeën gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 1 takje verse basilicum, alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
- ¼ - ½ verse rode peper, ontpit indien gewenst
- 100 g zongedroogde tomaten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 500 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
- 250 g room, 35% vet
- 350 g water
- 80 g witte wijn
- 1 el kippenbouillonpasta (zie tips)
- 250 g pasta, droge type, penne
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2954 kJ / 703.3 kcal
- Protides
- 40 g
- Glucides
- 56.8 g
- Lipides
- 33.7 g
- Graisses saturées
- 19.8 g
- Fibre
- 6.6 g
- Sodium
- 885.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Macaroni met ham en kaas
1h 20 min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1h 30min
Aardappel- en spruitjespuree
40min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Koninginnenhapje
55min
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13h
Thaise pinda kip met kokosrijst
1h
Spaanse risotto
40min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Zomerse pastasalade
30min
Kleverige sesamkip
40min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min