![Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c5f4fb6a-b875-4303-8a70-ad2ddc8ac635/Derivates/c2e52d77-8e46-47f2-bc7b-ce928cd2d748.jpg)
Versions compatibles
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Protides
- 44.8 g
- Glucides
- 0.8 g
- Lipides
- 51.2 g
- Graisses saturées
- 23 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 118.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Béarnaise sauce
20 分钟
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1 Std. 5 Min
Grilled scallops with chilli jam
25 dk
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 分钟
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 Std. 30 Min
Lemon caper butter
10min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 分钟