Versions compatibles
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 60 g oliwy z oliwek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 - 2 filety z anchois, w oleju (optionnel)
- 300 g różyczek brokułu
- 250 g wody
- 4 filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
- 3 - 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
-
30
g śmietany, 12% tłuszczu
ou 30 g śmietany, 18% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1336.8 kJ / 319.3 kcal
- Protides
- 31.8 g
- Glucides
- 5.5 g
- Lipides
- 19.3 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 138.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 Min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 dk
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 dk
Ryba z warzywami na parze
1 Std. 15 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1sa
Łosoś na parze, po azjatycku
1sa
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 Min