Versions compatibles
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
ou 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1677 kJ / 400 kcal
- Protides
- 11 g
- Glucides
- 39 g
- Lipides
- 22 g
- Fibre
- 7 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1óra
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Sałatka makaronowa z salami
35min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 Min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Scones z camembertem
45 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1óra
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1óra
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min