Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 430 - 440 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 6 jajek
- 200 g zakwasu na żurek
- 160 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1203 kJ / 287.3 kcal
- Protides
- 8.6 g
- Glucides
- 18.9 g
- Lipides
- 20.1 g
- Fibre
- 0.5 g
Recettes alternatives
Chlebek do odrywania z serem
1j 50 menit
Tarta z kurczakiem
1u. 55min
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Tarta z botwinką i serem feta
1u. 45min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2j 30 menit
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Frittata cukiniowa
40min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2h 15min
Placek z cukinią
1h 25min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h