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Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Eggplant and porcini bites with roasted broccoli
- 20 g dried porcini mushrooms
- 60 g filtered water
- 1 red onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (approx. 480 g), cut into pieces (approx. 2 cm)
- 100 g breadcrumbs of choice (see Tips)
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- 2 lemons,1 zested, no white pith and 1 cut into halves lengthways, then into thin slices
- ¼ tsp salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 250 g broccoli, cut into florets, including approx. 2 cm of stalk
Turmeric tahini dressing
- 20 g pine nuts
- 60 g tahini (see Tips)
- 120 g filtered water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground turmeric
Assembly
- 60 g rocket
- ½ red onion, cut into thin slices
- 1 carrot, cut into julienne
- 1 Lebanese cucumber, cut into cubes (1-2 cm)
- 4 pita breads
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2272 kJ / 541 kcal
- Protides
- 19.5 g
- Glucides
- 58.7 g
- Lipides
- 21.2 g
- Fibre
- 18.6 g
Recettes alternatives
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50 min.
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan moussaka
1h 50 min.
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Yasai miso ramen
35min
Pea and garden mint fritters
25min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Falafel with beetroot hommus
20min