Versions compatibles
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Infos nut.
- par 1 piece
- Calories
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Protides
- 4 g
- Glucides
- 7.9 g
- Lipides
- 6.2 g
- Graisses saturées
- 1 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 289.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Vegetable spring rolls
1h 10min
Chilli lime sauce
5 min
Sweet and sour pork
40min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1hod.
Pork belly ramen
4h 10min
Beef buns
50 Min
Asian dipping sauce
25 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Bourbon pork ribs
5小时 50 分钟
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min