Versions compatibles
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
ou 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1596 kJ / 382 kcal
- Protides
- 8 g
- Glucides
- 26 g
- Lipides
- 26 g
- Fibre
- 2.8 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Warzywa gotowane na parze
35min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 λεπτ.
Ratatouille z bobem
1ωρ.
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 Min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 λεπτ.
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1ωρ.
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 λεπτ.
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25 λεπτ.
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1ωρ.
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 λεπτ.
Kalafior z purée z groszku
40 Min