Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Protides
- 12.5 g
- Glucides
- 6.6 g
- Lipides
- 69 g
- Graisses saturées
- 25.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 516.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Baleron z karkówki
50h 30min
Rolada z karkówki z grzybami
2u. 35min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Schab gotowany na parze
1h 50min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 Std. 10 Min
Schab chrzanowy
2h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Rolada z boczku i schabu
11h 40min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 Std. 20 Min
Schab z Varomy
3h 40min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min