Versions compatibles
Black bean tomato soup with coriander lime cream
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 80 g celery, cut into pieces
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 50 g roasted red capsicum
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 tbsp tomato paste
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- ¼ tsp salt
- 1 lime, zested and juiced (1 tsp juice), plus extra lime wedges to serve
- 70 g sour cream
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 922.5 kJ / 219.5 kcal
- Protides
- 6.5 g
- Glucides
- 12.5 g
- Lipides
- 13 g
- Graisses saturées
- 5.7 g
- Fibre
- 7.2 g
- Sodium
- 588.6 mg
Recettes alternatives
Tuscan bean soup
40 min
Carrot and coriander soup
30 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2h 25min
Hearty lentil chilli
50 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Tomato and red lentil soup
30 min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Curried carrot and ginger soup
40 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Indian spiced sweet potato soup
25 min
Zucchini soup
25 min