Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinade
- 3 garlic cloves
- 3 cm fresh ginger, peeled
- 1 tsp Chinese five spice
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 20 g honey
- 30 g hoi sin sauce
- 20 g sesame oil
- 30 g kecap manis
- 400 g pork loin steaks, cut into cubes (approx. 3 cm)
Steamed pancakes
- 170 g water
- 50 g sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 30 g sesame oil
Quick pickled cucumber
- 100 g rice wine vinegar
- 25 g sugar
- ¼ tsp sea salt
- 2 Lebanese cucumbers, cut into halves and peeled into ribbons
Steaming and assembly
- 1000 g water
- 2 fresh long red chillies, deseeded and cut into thin slices, to serve
- hoi sin sauce, to serve
- 20 g Sriracha sauce (optional) (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 408 kJ / 97 kcal
- Protides
- 5.349 g
- Glucides
- 12.962 g
- Lipides
- 2.529 g
- Fibre
- 0.794 g
Recettes alternatives
Pork san choy bau
25 Min
Asian chicken noodle salad
45min
Korean barbecue chicken with rice
45min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Cha gio (spring rolls)
55 phút
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Spiced lamb flatbread
2h
Char siu bao pork buns
6h 35min