Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Protides
- 15.1 g
- Glucides
- 20.8 g
- Lipides
- 40.7 g
- Graisses saturées
- 8.1 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 328.7 mg
Recettes alternatives
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Fresh tomato tart
40min
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Filo spinach slice
55min
Spinach and feta galette
1h 50min
Broccoli mustard pasties
1h 55 min