Versions compatibles
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinated tofu
- 300 g firm tofu, cut into slices (approx. 1 cm)
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tsp honey
- 1 tsp lemon juice
- 1 tsp brown sugar
- 1 tbsp rice wine vinegar
- ½ tsp dried chilli flakes
Sweet and sour sauce
- 70 g pitted prunes
- 40 g soy sauce
- 30 g rice wine vinegar
- 100 g water
- 1 tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sesame oil
Vegetables and rice
- 150 g celery, cut into thin slices
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp salt
- 2 tsp sesame oil, plus extra for frying
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 200 g brown rice
- 1200 g water
- 1 tsp vegetable oil
- 250 g carrot, cut into slices
- ½ tsp white sugar
- fresh bean sprouts, to serve
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- Japanese pickled ginger, to serve
- 1 tbsp sesame seeds, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2189.2 kJ / 521.2 kcal
- Protides
- 16.8 g
- Glucides
- 49.6 g
- Lipides
- 25.2 g
- Graisses saturées
- 3.7 g
- Fibre
- 10 g
- Sodium
- 2730.8 mg
Recettes alternatives
Millet cashew stir-fry
30min
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan moussaka
1h 50 min.
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
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Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Soba noodle mee goreng
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Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Butternut mac and cheese
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Pulled BBQ jackfruit
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Plant-based parmesan
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Sweet potato lasagne
1h 20min