![Oriëntaalse brunch Oriëntaalse brunch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/70145fe8-3362-433a-bffc-df325434da04/Derivates/6262bcdc-aee1-40eb-bb15-e5d4c1961c5a.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Bulgur en vegetarische basis
- 1000 g water
- 1 tl fijn zeezout
- 10 g olijfolie
- 170 g bulgur
- 300 g aubergine, in stukken gesneden (2 cm)
- 300 g paprika, rood en geel, in stukken gesneden (3 cm)
Plat brood
- 50 g olijfolie plus extra om te besprenkelen
- 120 g water
- 270 g bloem plus extra om te bestuiven
- 1 tl bakpoeder
- 1 theelepel fijn zeezout plus 1 theelepel grof zeezout om te bestrooien
- 1 el gemengde zaden (nigellazaad, komijnzaad, sesamzaad), om te bestrooien
Bulgur salade
- 25 g vers peterselieblad
- 10 g verse muntblaadjes
- 1 knoflookteentje
- 30 g citroensap
- 20 g olijfolie
- 1 tl fijn zeezout
- 4 snuifjes gemalen zwarte peper
- 100 g komkommer, in stukken gesneden (3 cm)
- 100 g paprika, geel en rood, in stukken gesneden (3 cm)
- 100 g tomaten, gevierendeeld
Pap met dadels, pistachenoten en kardemom
-
30
g ongezouten, gepelde pistachenoten
or gepelde amandelen - 100 g ontpitte dadels
- 900 g melk
- 40 g kristalsuiker
- ½ tl gemalen kardemom
- 150 g havervlokken
Aubergine spread
- 20 g peterselieblad, vers plus extra voor de garnering
- 2 knoflookteentjes
- 40 g olijfolie plus extra om te besprenkelen
- 70 g tahin
- 5 g limoensap
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl zeezout, gerookt
Peper spread
- 40 g olijfolie
- 100 g ui, gevierendeeld
- 100 g rauwe cashewnoten
- 5 g limoensap
- ¾ tl fijn zeezout
- 1 tl pikante paprikapoeder
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 3142.2 kJ / 751 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Carbohydrates
- 88.7 g
- Fat
- 38.3 g
- Saturated Fat
- 7.1 g
- Fibre
- 10.8 g
- Sodium
- 1738.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Bouillabaisse
No ratings
Geroosterde aubergines
No ratings
Cashew schenkroom
No ratings
Appeltaart
No ratings
Kip tikka masala
1 godz. 10 min
Kip in adobo saus met puree van bakbananen
No ratings
Lentegroenten terrine met kervel emulsie
No ratings
Linzen, champignons en notenpasteitjes
No ratings
Ratatouille
40 Min
Bijentaart met glazuur
1h 25min
Worteltaart smoothie bowl
10 Min
Kerst stol
2h 20 min