Devices & Accessories
Rauwe chocolade bietencake
Prep. 15 min
Total 2 h 15 min
20 porties
Ingredients
Cake
-
olijfolie om in te vetten
-
amandelen200 g
-
rode bieten (± 350 g), geschild, in stukken (3 cm); en iets meer in spiraal gesneden als afwerking2
-
wortel (± 135 g), in stukken1
-
gedroogde, geraspte kokosnoot120 g
-
sinaasappel enkel de schil, zonder het witte gedeelte (facultatief)1
-
psylliumvezels2 el
-
ontpitte dadels (± 80 g)15
-
pure ahornsiroop140 g
-
cacaopoeder80 g
-
chiazaad30 g
-
lijnzaad30 g
-
vanillepasta1 tl
-
zout¼ tl
Chocolade glazuur
-
cacaoboter250 g
-
rauwe cashewnoten125 g
-
chiazaad40 g
-
pure ahornsiroop220 g
-
water110 g
-
cacaopoeder60 g
-
zout¼ tl
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Sodium
77.2 mg
Protein
6.5 g
Calories
1499.2 kJ /
357 kcal
Fat
27.3 g
Fibre
7.7 g
Saturated Fat
12.6 g
Carbohydrates
22.1 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Lactosevrij smullen
13 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Hartige krans met olijven, spek en cheddarkaas
No ratings
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
No ratings
Linzen, champignons en notenpasteitjes
No ratings
Boekweit met champignons
25 min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 h 50 min
Quinoakoekjes
1 h
Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus
40 min
Asperges, Parmezaanse kaas, rijst en citroensabayon
1 h
Russische rode bietensalade
1 h 10 min
Vegetarische bonenburger
1 h 20 min
Mallorcaanse vissoep
40 min
Vegetarische chili
1 h 5 min