![Bulgur en rode linzensoep Bulgur en rode linzensoep](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d5f91d4-c020-4134-9c74-1b3d92717b59/Derivates/38b07ef1-64ca-4a67-8a23-46a46ffc688b.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g uien, gehalveerd
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar eigen smaak
- 40 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 30 g boter, in stukken
- 200 g rode linzen
- 2 el gedroogde munt
- 30 g rijst
- 20 g bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- ¼ tl rode chilivlokken, naar eigen smaak
- 1470 g water, op kamertemperatuur
- 1 citroen, in partjes
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 7.3 g
- Fibre
- 10.6 g
In Collections
Alternative recipes
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
No ratings
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
No ratings
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Harira
7 Std.
Amandelpap
10 Min
Ezogelin Soep
1h 5min
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1h
Burrito ontbijt
No ratings
Kalfszwezerik met lente-uien
No ratings
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1 godz. 20 min
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
No ratings
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1 Std. 15 Min